Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MIREK MARON (3709 niezalogowanych)
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
zmijka napisał:
Kiedyś znalazlam taki artykul na temat tej sprawy i chyba stawia to troche wszystko w innym swietle wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/porwalismy...90060,wiadomosc.html

Tak o tak ,sama dużo się dowiedziałam o rzeczach, że takie miały miejsce.Ale cóż to tylko artykuł opisany...jak pozostałe, gdzie te samą sytuacje w tej samej sprawie ,a jakże inaczej opisaną oczyma autora.
To napisz jak to naprawdę wyglądało .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Alive napisał:
Wierzę w TV ponieważ żyjąc w No.. i mieszkając blisko rodziny Polskiej ,która miała dzieci urodzone w Polsce,a przebywające w No.. ,to matka Polka bała się zwrócić małą uwagę swojemu dziecku przy rodzinie Norweskiej,a dlaczego..? wiadomo dlaczego.. Norwedzy to urodzeni sami "konfidenci" ...

jak pracowałem dla StaoilHydro przy malowaniu rur gazowych, niedaleko Stavenger, zapytałem Fińczyka, czy ona będzie sprzątał miejsce po sobie, czy jak? Spasiony Fin poszedł niebawem do szefa Norwega i powiedział, że na niego nakrzyczałem. Dostałem, reprymendę od szefa, że jesteśmy kolegami i mamy się szanować. I że nie mogę krzyczeć na kolegę...
czy zapytanie moje było krzyczeniem?
nie- ale szef powiedział, że wierzy Fińczykowi i mam na niego nie krzyczeć.
ok. jak mam na niego nie krzyczeć to lepiej żebym się do niego wcale nie odzywał, tak sobie pomyślałem....
po 3 dniach braku rozmowy z Finem szef powiedział, że nie chcą mnie w tamtym miejscu. I w sumie dobrze. Lepiej się mieć z dala od osób które mają większe zaufanie niż my i sa chronieni nawet gdy przekrecają... no cóż jak pewien znajomy mi powiedział :

jest taki kawał o Norwegach:
żona mówi do męża, wiesz nie poszłam dzisiaj do pracy, a mąż na to:
zamierzam złożyć raport na Ciebie, ehehehheeh

no cóż teraz wiem, że nieprawidłowości typu podpiepszanie kogoś i ładowanie w fałsz psychologiczny to Norweska specjaność, co dziwne, niekórzy Polacy lubia taki styl .... hamstwo i pełna ignorancja w ramach najlepszych postaw pracownika roku eheheheh
TAKIE JAJA TO TYLKO W NORWEGII- skundlone podpiepszacze fałszem namaszczone,

kiedy dowiedziałem się o tym podpiepszaniu, chodziłem i śmiałem się im wszystkim w twarz a Te buce Norweskie nie potrafiły mnie skontrować bo wiedzieli , że jak im mówiłem kawał o Norwegach to było widzać po ich reakcjach, że to czysta prawda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
tak sobie czytam ciebie David i oczom nie wierze. Jestes fundamentalista. Moze ten BV powinien ciebie porwac? Czy chuj wie co.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak

Jaka wzruszajaca historia, nie chcieli durnia w pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Davidzx napisał:
Alive napisał:
Wierzę w TV ponieważ żyjąc w No.. i mieszkając blisko rodziny Polskiej ,która miała dzieci urodzone w Polsce,a przebywające w No.. ,to matka Polka bała się zwrócić małą uwagę swojemu dziecku przy rodzinie Norweskiej,a dlaczego..? wiadomo dlaczego.. Norwedzy to urodzeni sami "konfidenci" ...

jak pracowałem dla StaoilHydro przy malowaniu rur gazowych, niedaleko Stavenger, zapytałem Fińczyka, czy ona będzie sprzątał miejsce po sobie, czy jak? Spasiony Fin poszedł niebawem do szefa Norwega i powiedział, że na niego nakrzyczałem. Dostałem, reprymendę od szefa, że jesteśmy kolegami i mamy się szanować. I że nie mogę krzyczeć na kolegę...
ok. jak mam na niego nie krzyczeć to lepiej żebym się do niego wcale nie odzywał, tak sobie pomyślałem....
po 3 dniach braku rozmowy z Finem szef powiedział, że nie chcą mnie w tamtym miejscu. I w sumie dobrze. Lepiej się mieć z dala od osób które mają większe zaufanie niż my i sa chronieni nawet gdy przekrecają... no cóż jak pewien znajomy mi powiedział :

no cóż teraz wiem, że nieprawidłowości typu podpiepszanie kogoś i ładowanie w fałsz psychologiczny to Norweska specjaność, co dziwne, niekórzy Polacy lubia taki styl .... hamstwo i pełna ignorancja w ramach najlepszych postaw pracownika roku eheheheh

kiedy dowiedziałem się o tym podpiepszaniu, chodziłem i śmiałem się im wszystkim w twarz a Te buce Norweskie nie potrafiły mnie skontrować bo wiedzieli , że jak im mówiłem kawał o Norwegach to było widzać po ich reakcjach, że to czysta prawda.

Finczycy tak maja - Juz Giertych o tym mowil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Davidzx napisał:
Alive napisał:

A gdzie leża Finy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Gdzies pomiedzy Finlandia, a Chinami
W Finach mieszkaja Finczycy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ania B..
(ana2468)
Wiking
Finowie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
wyspiarz napisał:
To napisz jak to naprawdę wyglądało .[/quote]

Pisałam tyle ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
marecki00 napisał:
tak sobie czytam ciebie David i oczom nie wierze. Jestes fundamentalista. Moze ten BV powinien ciebie porwac? Czy chuj wie co.

Krytyczny nacisk na ochronę dzieci od 1998 roku
Nasz noworodek Tobias odebrany prz porodzie porodzie!

Pierworodny, autorstwa dziecka. Drugie dziecko (z innego ojca) nigdy nie dostał szansę być z rodzicami, został usunięty w czasie porodu. Oszukany przez CPS. Przeczytaj historię

Cześć

Ja i mój chłopak nie wie, koniec naszych bezradny, i chciałbym podzielić się naszą historię, jak widać w rozpaczliwej sytuacji jesteśmy teraz obecnie. To także wołanie o pomoc z naszej strony.

Najpierw trochę o mojej własnej historii. I zostały pozbawione opieki mojego pierworodnego syna w 2009 roku w wyniku wypadku, który spowodował ich podejrzewać mnie o przemocy wobec własnego syna i poinformował mnie na policję. Sprawa została oddalona, ​​ale te były przestrzegane i ostre umieszczenie mojego syna, gdy miał 13 miesięcy na wypadek zagrożenia, a następnie w domu dziecka i gdzie mieszka, ponieważ przez 3 lata, nigdy nie miałem szansę i przetestować moje umiejętności rodzicielskich i wykonane im nigdy nie rozpoczął żadnego środka pomocy i zobaczyć, czy jestem odpowiednim opiekunem, który uważam je mimo to, aby spróbować, zanim uznają, i wziąć od matki do syna. Po i stracili opiekę mojego syna, dobro dziecko nieustannie nękani mnie i stwierdził, że jestem niedojrzała. Dla mnie to była daremna walka i uzyskać mojego syna z powrotem, gdy czułem nadepnął na więcej ludzi, którzy znają mnie zdobyć wrażenie, że nie było więcej ataków niż sprawy osobiste.

W maju 2012 roku dowiedziałem się, że jestem w ciąży z moim obecnym chłopakiem, który jest ojcem mojego pierworodnego, radość była wielka, ale była też obawa, że ​​nie może być ugaszony. Moja obecna współlokatorka wiedział o mojej decyzji o mój pierwszy urodził się i był również zaniepokojony naszych dzieci. I był tak niepewny i przestraszony więc odroczone, aby przejść do opieki prenatalnej, aż 20 ciąży i to było, kiedy zacząłem i kontynuacji kontroli. W czasie byłam w ciąży chciałam i stworzyć ścisłą współpracę z przychodni i lekarza, ponieważ chciałem też obalić to, co zostało powiedziane o mnie w poprzedniej decyzji, to było coś oboje wzdrygnął się z nami i tak, ale po ich przekonał być dziewczyną poszliśmy na długość, i podają kontakt.

Mam odniesienie do osoby, która pracowała jako terapeuta rodzinny w klinice, wziąłem się na odwagę i rozmawiał z nią o mojej historii, a to, co było powodem mam kontaktu. Wydawała się bardzo czuły i bezpośredni, ona również wróciła do odwiedzenia nas i widząc praktyczne mieliśmy zorganizował dla dziecka. Wydawało nam się, że zaczął się związek.

Ona również zalecane, że należy skontaktować się z serwisem pomocy społecznej dziecko do dalszej współpracy z nimi też i biorąc pod uwagę moje doświadczenie, ja też odniosłem wrażenie z moich znajomych, którzy mieli "pozytywne" doświadczenia z nimi, że agencja była inna i był tam i pomóc . Byłem więc przekonany, że opieka nad dzieckiem była inna niż w opiece nad dziećmi miałem złe doświadczenia z, więc zgodziłem się z nimi skontaktować.

Na pierwszym spotkaniu mieliśmy z usługi opieki nad dziećmi tutaj, zostaliśmy poinformowani o polityce ochrony dzieci i jak one działają. Powiedziałem mojej historii i powiedziałem, że chcę pomoc i wskazówki wokół dziecka nr 2, jak to nigdy nie zostało udowodnione, wokół mnie jako opiekuna dla mój pierwszy i dlatego chciał obalić to, co zostało rzekomo o mnie jako matki i widziałem nasilenia z moich poprzednich decyzji, ale nawet miał dostać drugą szansę i przyzwoite relacje z nimi. Osoba z ochrony dzieci nie skomentował o tym i tylko interesuje mnie kończąc decyzję awaryjnego na mój pierworodny i ostatecznego wyroku okręgowego zarządu dotyczących odwiedzin. Zapytaliśmy osoby z opieki nad dzieckiem, jeżeli pracowała w akcji oraz odmowy osoby, więc założyliśmy, że była informatorem z nich po ich stronie. Okazuje się, że była informatorem, gdy dostałem potwierdzenie znajomej z nas tutaj, że pracowała na inicjatywy dla rodzin i dzieci. (Dziwne, że nie może pomóc i dlaczego kłamała?)

W międzyczasie, I zwrócił się do mojego syna w sądzie i otrzymać zwiększone odwiedzin i żąda zwrotu, ale nawinięte odwrócenie uwagi porady od kliniki i przez mojego adwokata, że ​​muszę myśleć o interesie, na podstawie, że miał takie połączenie, że byłoby to szkodliwe dla niego i wrócił, uświadomiłem sobie to sam i wziął trudnego wyboru i upłynnienia go i to było trudne. Mój prawnik wiedział o mojej ciąży, ale bez zgody mnie, ona poinformowała sędziów Trybunału, że jestem w ciąży. To było wtedy, gdy dobro dziecka, które dbać o rzeczy pierworodnego i wysłana, gdy troska o dobro dzieci w społeczeństwie, w którym żyjemy, to agencja miałem wcześniej nawiązał kontakt z, a zatem, że byłoby w porządku.

Następnie w dniu 11 lutego zostaliśmy zaproszeni na spotkanie z nimi na podstawie moich kontaktów, współpracy oraz z powodu obaw wiadomości, które otrzymała.
Następnie spotkał się i przeszedł przez obawy, że wydawało się naprawdę na wojennej ścieżce już to było nasze wrażenie. Mówili te mogą mieć blisko obserwacji w naszym domu w odstępie kilku godzin, ale przeprosił, że może ingerować w naszą prywatność. W związku z tym, że chcieli nas na instytucję rodziny i dziecka, mój współlokator wskazał im, że to był dom matki, sądzili, że to potwierdzone. Słyszeliśmy zbyt wiele opowieści grozy o takim domu, więc było naturalną reakcją, że odmówił. Chcieliśmy im wrócić do domu do nas i zobaczyć, jak żyli i wszystkie wygody, który został umieszczony na niewielkim Tobiasza i że widzieliśmy potrzebę takiego pobytu. Mówili, że to dobrowolne działanie, ale że może być zamienione na ograniczenia na nich jako poważne obawy wokół nas.
Po spotkaniu z nimi, chcieli nam myśleć o rodzinie i instytucji dla dzieci i dać im wyjaśnienia tego, co postanowił na kolejnym posiedzeniu.

Podczas wizyty w domu uczynił je oglądać naszą 3-pokojowe, i dałem im wycieczkę po domu. Masz tylko zobaczyć wszystkie urządzenia dzieci zamówiliśmy, byliśmy trochę podejrzane o Dems zbyt wcześnie, wizyta w domu i po prostu przed porodem, więc mój współlokator zapytał, co grupa Dems były na pokaz, przyszli i poznać powiedział oni i pokonaliśmy się do niego. Dostali prequel mojego współlokatora, który jest jego "waga life", jak to nazywali, a potem zapytał, czy podjęliśmy decyzję, kiedy nie ma nic do rodziny i instytucji, dzieci, byliśmy jeszcze jasne, że nie chodziło o nas, gdy wierzyliśmy, mieliśmy taki utalentowany domu, że możemy śledzić z dobrym środowisku bezpiecznym. Myśleliśmy, że widzieliśmy podstaw takiego pobytu tam. Nie został poproszony o tym więcej, i też przyszedł z propozycją, aby mieć blisko obserwacji w domu z pielęgniarką z przychodni, który brzmiał bardzo ekscytujące.

Ustalono nową wizytę w domu w dniu 20 lutego, ale dobro dzieci, mimo że miałem ból w obrębie miednicy i dlatego podszedłem termin, który został ustalony w dniu 22 lutego. Zostało to zmienione na to, że mieliśmy się spotkać na Dems biurowych. Doszliśmy do swoich pomieszczeń i gdzie przeszedł oś życia dla mojego współlokatora i naprawić błędy, jeśli nie zostało zrobione. A ci, by następnie słuchać o moim "Osi życia" powiedziałem mu o moich pozytywnych i negatywnych doświadczeń w życiu i myślę, że to było w porządku i szczerze się wokół mnie i mojego dziecka nowego.

Wystarczy przypomnieć, że ja i mój partner miał zarówno pozytywne, jak i negatywne doświadczenia w naszym życiu, że oboje byli uczciwi w powyżej tej ochrony dzieci.

Ponadto, w trakcie spotkania, pytam ich o domu matki, a jeśli było to jeszcze temat z nich rękę, to myślę, że to był uderzająco dziwne, że nie rozmawiał o tym więcej, kiedy to został rzucony na stole, że te siedzi się do oceny przez ich większych uprawnień do rozważenia i zabrać dziecko po urodzeniu, byliśmy w szoku na to. Poprosiliśmy ich pyta, dlaczego i przyjmuje się, że to była moja wcześniejsza decyzja i troska wiadomość od opieki nad dziećmi, który miał pieczę nad moim synem, który był wynikiem.

Co jest również ważnym czynnikiem jest to, że mój chłopak nigdy nie dotknął ich, ani nie miał żadnego z nich w ogóle i zrobić i dlatego jest to pierwszy raz mój tata w tej sytuacji, to się je uwzględnić i te nie są raczej sprawdzone jego zdolność opieki.

Wzięliśmy kurs, skontaktuj się z prawnikiem i nie umówić się na spotkanie z nimi i uzyskać inne rozwiązanie, a jeśli to możliwe, dla nich i rozważyć z i daje nam jakiejkolwiek pomocy, to nie mieliśmy jak im nagle chciał mnie sporenstreks do inny szpital niż zaplanowałem i paszy w ostatnim porozumieniu z Położnych oraz nowych i poznać personel w szpitalu. Sądząc z mojej historii "osią życia" z negatywnych doświadczeń, tak było wynikiem zmiany stanowiska w sprawie urodzić w szpitalu. Zgodzili się z nami, że byliśmy tam 21 lutego i dali nam zapotrzebowanie na taksówki.

Kiedy przyjechaliśmy w uzgodnionym szpitalu rozpoczął położną i badane dziecko na USG i stwierdził, że dziecko było małe w wyglądzie i że wzrosła w ciągu miesiąca. To ona stwierdziła, że ​​dziecko miało niewielki kość udową i było wapno w łożysku. Więc ona potem zapytał się z lekarzem / gynokolog przyjrzeć wyników stwierdzono, że jej dziecko ma się dobrze w moim brzuchu i musiałem zostać uruchomiony natychmiast. Dokonano tego w standardzie 4-dniowego planu, a jeśli pierwsza opcja pomogłoby trzy inne opcje, to myślę, że to bardzo dziwne, że ci, by umieścić mnie w czasie tak szybko, ale wciąż nie pilny, wydawało się bardziej jak pretekst i mają nas tam, ale myślę, że nie więcej.

Około 0:30 w dniu 22 lutego I zaczęła się skurcze i coraz bardziej intensywne i narodziny rozpoczynać urodzenia twardy i trudny był bardzo mały Tobias świeży i miły chłopiec z 3190 gramów i 54 cm długości wydany na 03:45 w dniu 22 lutego. (Hmm, to nie było dokładnie to, drobnej postury, dziwne co?) Muszę mieć swoje piętnaście minut piersi i mój partner miał go na ręku przez 3 minuty. A sporenstreks pediatra przyszedł jako mechaniczna robota i wydawało się dość podkreślił z Tobiasza i uciec od nas tak szybko, jak to możliwe, że przeprosił, że był biedny i miał do obserwacji. Ten wiedział, mój współlokator był tylko pretekst, aby zabrać go z nami, kiedy nie ma medycznego doświadczenia. Pracował w zawodzie pogotowia i dodatkowo trenował medyka od obrońców. Widział, że Tobiasz nie syanotisk ani nie miał drgawki i miał ładny kolor i wydawało zdrowe i normalne. Ten stał w obliczu mojego współlokatora, a następnie, gdy pediatra powiedział, że to było dla najlepszych interesów i że aby być po bezpiecznej stronie, to był najlepszy, że był z nią. Pediatra wskazał, że mieliśmy do powiedzenia właściwego "do widzenia" do niego, zanim zniknęła, ale dała mu buziaka, a następnie udała się z dużych i szybkich kroków stamtąd. To był ostatni widzieliśmy naszego ukochanego Tobiasza.

Poprosiliśmy personel, czy możemy przyjść i zobaczyć go, gdy go brakowało, nie było to możliwe i je chciał nas dostać nam spać, gdy byliśmy przez twardą urodzenia. Byliśmy oczywiście poobijany i zmęczony po tym, więc natychmiast zasnął, po 2 godzinach snu obudziły przez pracowników tam, że był ktoś, kto chciał z nami rozmawiać.

Okazało się to być i opieki nad dzieckiem od gminy. Manager dobra dzieci i jeden z kuratorów mieliśmy rozmowy z przed urodzeniem, że mieliśmy "partnerstwo" z, jeśli nie było żadnej współpracy (zastanawiam). Mieli rozpoczęła akkuttvedtak temat i akkuttplassere dziecko i przyniósł na policję o pomoc. Byliśmy zszokowani je odczytać swoją decyzję na 12 stron! A jak mają skręcone wszystko, co powiedział, i powiedział im, na ich korzyść.

Ja i moja dziewczyna okazało się potem, że decyzja z 12 stron nie z dnia na dzień, to był mój adwokat zgadza w. Tutaj są one nabrać nam toczyć wokół i nam się i wierzyć, że pracujemy z nimi od pierwszego dnia, a wszystkie z tych uderzył, ale zastanawiasz się, co do jednego, dlaczego? Nie było żadnych poważnych powodów, wokół nas, które wskazywałyby, że te mogą potrwać poważne nadużycia szczególnie w czasie porodu.

Czujemy się oszukani, a co najgorsze, mój współlokator jest pierwszy raz, kiedy mój tata czuje, że traci prawo być i tata bez powodu i to jest dla mnie okrutny i usłyszeć. Mamy spędzać czas z Tobiasza przez 1,5 godziny z nadzorem. Coś, co jest dość straszne, nikt z nas sprawiły, że nasz mały coś syna, a my tylko udało się go na kilka minut.

Pozdrawiam: Zrozpaczona mama i tata!

przetłumaczone z norweskiego na angielski i z angielskiego na polski, nie mam czasu na korektę

Źródło: www.knut.com/2013/05/var-nyfodte-tobias-tatt-ved-barsel/

Lindemans wysil się , bo na razie to mnie nie rusza, a co może sam raporty piszesz na swoją kobiete ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok